Smedearbejde - i stål, rustfri og aluminium

 

Varmgalvanisering:

 

Opkaldt efter Luigi Galvani, en italiensk fysiker.

Den kemiske proces, hvor stål eller støbejern dyppes i smeltet zink. For at opnå det pæneste og mest holdbare resultat renses det først, inden behandling. Zinken har en temperatur på 460o C. Det der sker i den kemiske proces, er at zinken faktisk "ruster" og herefter danner zinkoxid som så beskytter stålet eller støbejernet mod fremmede elementer, der kan få det til at ruste. Nogle galvsaniserede produkter man ofte ser, er f.eks. lygtepæle og autoværn. Oftest bruges varmgalvanisering til produkter der bliver anvendt i udemiljøer. Galvanisering udføres til lave priser, både med henblik på anskaffelse, men også prisen på vedligeholdelse, som der ikke rigtig er noget af. Man kan selvfølgelig udsætte galvaniseringen for pres. Her tænkes der på skrammer og mærker fra slag. Men også her er de utroligt modstandsdygtige. Derfor har de en utrolig lang holdbarhed.

De varmgalvaniserede produkter er miljøvenlige. Faktisk skal det almindelige menneske have omkring 15-20mg zink om dagen. Dette kommer igennem kost og vitamintilskud. Et andet velkendt produkt er zinksalve, som mange også gladeligt smører på deres barns røde numse.

 

Elektrogalvanisering:

 

Et alternativ til varmgalvanisering. Her nedsænkes materialet ned i et kar, i karet er der en zinkholdig væske. Der bliver så ledt strøm igennem og derved frigøres zinken, og den klæber så til pladen. Derved får vi et elektrogalvaniseret produkt. Dette er dog et knap så holdbart og modstandsdygtigt som produktet der har fået varmgalvaniseringen. Derfor bruges denne type behandling, oftest på produkter der står i mindre udsatte områder og oftest indendørs.

Eksempler på vores galvaniserede produkter:

Vi producerer en lang række produkter som fra standard er galvaniserede:

Galvanisering af stålbjælker

Galv. bjælker

Disse bjælker til stålkonstruktion har vi fået galvaniseret hos Herning Varmforzinkning.

Galvaniserede specialopgaver

Galvaniseret smedearbejde

Her er et lille eksempel på galvaniserede varer

Hadsten Smede og Maskinværksted · Over Hadstenvej 29 · 8370 Hadsten · Tlf. 86 98 35 34 · kontor@(if you can see this please update your browser)hadstensmede.dk