Glas

    Hos Hadsten Smede og Maskinværksted, arbejder vi ofte med glas.Det er en pæn og prisvenlig løsning. Vi kan selvfølgelig lave lidt af hvert.Når vi arbejder med glas, er det dog oftest i forbindelse med et gelænder/rækværk til en trappe eller en altan.Men glassets udseende er meget forskelligt. Det er op til den enkelte kunde om han/hun ønsker enten frosted eller farvet.Måske endda klart glas. Hvis kunden er i tvivl, er vi selvfølgelig klar med råd og vejledning.

     Klemmebeslag

        Når vi monterer glas i en altan eller på et rækværk/gelænder, klares det oftest ved at vi monterer klemmebeslag på stålskelettet.Klemmebeslagene findes i mange størrelser, typer og forskellige overfladebehandlinger. Alt sammen for at få det pæneste resultat tillige netop din altan, eller hvad du ønsker at få lavet.

         Frosted glas

            Her et eksempel med frosted glas og klemmebeslag i zink.

             Hærdet og lamineret

                Hærdet glas bliver produceret ved at et almindeligt stykke glas varmes op i en ovn på 750 gr. Man kan sige vi bager glasset. Derefter køles det ned igen, med kold luft under tryk. Dette giver en brudstyrke der er ca. 7 gange bedreend startproduktet.Lamineret glas kan lidt mere end man lige tror, for udover at kunne se pænt ud og matche husets farve e.l., så kan det også styrkeglasset da laminatens klæb holder på glasset, hvis der skulle ske noget uventet. Lamineret glas kan også have den egenskab at værelyddæmpende.

                 Glasoverdækning Risskov