Varmgalvanisering:

Opkaldt efter Luigi Galvani, en italiensk fysiker.

Den kemiske proces, hvor stål eller støbejern dyppes i smeltet zink. For at opnådet pæneste og mest holdbare resultat renses det først, inden behandling.Zinken har en temperatur på 460oC. Det der sker i den kemiske proces, er atzinken faktisk "ruster" og herefter danner zinkoxid som så beskytter stålet ellerstøbejernet mod fremmede elementer, der kan få det til at ruste.Nogle galvsaniserede produkter man ofte ser, er f.eks. lygtepæle og autoværn.Oftest bruges varmgalvanisering til produkterder bliver anvendt i udemiljøer.Galvanisering udføres til lave priser, både med henblik på anskaffelse, menogså prisen på vedligeholdelse, som der ikke rigtig er noget af.Man kan selvfølgelig udsætte galvaniseringen for pres. Her tænkes der påskrammer og mærker fra slag. Men også her er de utroligt modstandsdygtige.Derfor har deen utrolig lang holdbarhed.

De varmgalvaniserede produkter er miljøvenlige. Faktisk skal det almindelige menneske have omkring 15-20mg zink om dagen.Dette kommer igennem kost og vitamintilskud. Et andet velkendt produkt er zinksalve, som mange også gladeligt smører på deres barns røde numse.

Elektrogalvanisering:

Et alternativ til varmgalvanisering. Her nedsænkes materialet ned i et kar, i karet er der en zinkholdig væske.Der bliver så ledt strøm igennem og derved frigøres zinken, og den klæber så til pladen.Derved får vi et elektrogalvaniseret produkt. Dette er dog et knap så holdbart og modstandsdygtigt som produktet der har fåetvarmgalvaniseringen.Derfor bruges denne type behandling, oftest på produkter der står i mindre udsatte områder og oftest indendørs.

Eksempler på vores galvaniserede produkter:

Galvanisering af stålbjælker

   Disse bjælker til stålkonstruktion har vi fået galvaniseret hos Herning Varmforzinkning.

   Galvaniserede specialopgaver

     Her er et lille eksempel på galvaniserede varer